Jakab Napok 2011

Mélyen Tisztelt Borászok, Borkedvelők és Érdeklődők!

Szent Jakab Európa védőszentje. Borissza spanyol lovagként harcolt a bornemissza mórok ellen, és sikerrel büntette őket bigottságukért. Bizonyosan, mint amolyan ízig, vérig középkori nemes, szenvedélyes vadász is volt. Hős és ínyenc egyszemélyben. Ilyen a történelem és ilyen az idő, mindent megszépít. Mi pedig, tisztelt barátaink, a borászatban és a vadászatban szépítsük meg az időt!

Tegyük, újra azt, amit eleink igazságos, vadászó, szoknyavadász, zseniális és mesebeli Mátyás királyunk: tegyük teljessé az életünket. Ünnepeljük meg azt, amit szenvedélyesen szeretünk és nagy szakértelemmel művelünk: Ünnepeljük a borászt és a vadászt!

Ez év nyarán már hetedik alkalommal ünnepeljük a hagyományteremtő Szent Jakab-napi borásztalálkozót, mely egyben a Balaton-felvidéki borok versenye is. Az e nappal kapcsolatos szokás középkori királyaink idejéből származik. Ekkor kerültek az előző évben szüretelt szőlőből érlelt fenséges borok a felségek pincéibe.

Szeretettel várjuk Önöket, hogy ez ünnepi eseménysorozat részesei lehessenek!

Sajtótájékoztató 4 oldalas

VII. Jakab Napok

Ez év nyarán már hetedik alkalommal ünnepeltük a hagyományteremtő Szent Jakab-napi borásztalálkozót, mely egyben a Balaton-felvidéki borok versenye is. Az e nappal kapcsolatos szokás középkori királyaink idejéből származik. Ekkor kerültek az előző évben szüretelt szőlőből érlelt fenséges borok a felségek pincéibe.

Galéria >>>>