Főzőverseny 2019

 

A VESZPRÉM MEGYEI VADÁSZKAMARA ÉS SÜMEG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

MEGHIRDETIK

A 2019. ÉVI XV. JAKAB NAPOK
REGIONÁLIS VAD- ÉS HALÉTELFŐZŐ VERSENYÉT.

A verseny fő célja a régió vadászainak és a civil szféra
bevonásával népszerűsíteni a régió turisztikai értékeit, kultúrtörténeti hagyományait.

A főzőverseny lebonyolítása nyilvános.

A főzőversenyre vadásztársaságok, horgászegyesületek és egyéb civil szervezetek, vállalkozások baráti csapatait, valamint családok jelentkezését várjuk. (Csapatonként maximum 10 fő részére igényelhetnek részvételre jogosító karszalagot, amelynek igényét a jelentkezési lapon kell feltüntetni.) A rendezvényen kizárólag vad- és halhúsból készült ételekkel lehet nevezni. A szervezők minden csapatnak 4 kg vadhúst bocsátanak rendelkezésre. Zsűrizésre egy adagot kell előkészíteni.

Nevezési feltételek:

A csapatok nevezhetnek saját készítésű vad- és halételekkel, akár hagyományos receptúra felhasználásával, akár egyedi recept szerint. A nevezés a nevezési lapok határidőig történő beküldésével válik érvényessé. Nevezési díj nincs.

 

A főzőverseny nevezési határideje: 2019. július 5. péntek

Nevezéseket csak korlátozott számban tudunk elfogadni.
A verseny időpontja: 2019. július 27. (szombat) 13 órától

Helyszíne: Sümeg, Palotakert

A főzésre berendezett helyszínt, 3×3 méteres sátorhelyet, 2 db sörasztal garnitúrát, ivóvíz vételezési lehetőséget, kenyeret, a tálaláshoz szükséges feltételeket, valamint a zsűri számára való tálaláshoz 1db porcelán tányért, 3-3 db kanalat-kést-villát és 1db tálcát a rendezők, míg a főzéshez szükséges egyéb feltételeket (a húsokon felüli alapanyag, felhasznált fűszerek, bogrács, üst, gázégő, esetlegesen saját sátor, stb.) a versenyzők biztosítják maguknak.

A szakértő zsűri figyelembe veszi az elkészült ételek tálalását, küllemét, az összbenyomást, az étel zamatát, illatát, ízharmóniáját, a merészséget és kreativitást, sőt, még a csapatnak és környezetének megjelenését is.

A ZSŰRI ELNÖKE: Halász János – kétszeres OSCAR-díjas mesterszakács, gasztronómus és szakíró

DÍJAZÁS: kupák és emléklapok, valamint meglepetés nyeremények

A FŐZŐVERSENY ÜNNEPÉLYES EREDMÉNYHIRDETÉSÉRE ÉS A DÍJÁTADÓRA 2019. július 27-én 16.30-kor kerül sor a XV. JAKAB NAPOK TÖRTÉNELMI FESZTIVÁL egyik programelemeként. A versenyről és az elért eredményekről beszámolunk a rendelkezésre álló médiafelületeken.

Minden nevezőnek eredményes versenyzést kívánunk!

TOVÁBBI  FELVILÁGOSÍTÁS:
+36 20 4176346 vagy sumegtdm@gmail.com

Nevezési lap letöltése >>>>>